همه ما با آگهی ها و تبلیغات رنگارنگی که برای تشویق مشتری به خرید، تولید و منتشر می شوند، آشنایی داریم. ولی اصطلاح کمپین تبلیغاتی برای بسیاری از ما ناآشناست. در واقع کمپین تبلیغاتی چیزی کامل تر و پیچیده تر است و نیازمند برنامه ریزی و تلاش و هماهنگی بیشتری است. در این مطلب می آموزیم که کمپین تبلیغاتی چیست و برای برنامه ریزی و اجرای آن باید به چه عوامل و مولفه هایی توجه کنیم.
برای آزمایش، تعدادی از کارکنان بخش های مختلف شرکت خود را انتخاب کنید و از آنها بپرسید که کمپین تبلیغاتی چیست. با مطرح کردن این پرسش ساده، نه تنها در میان شرکت های مختلف، بلکه در بین کارکنان یک شرکت نیز پاسخ های متفاوتی خواهید شنید. در واقع، کمپین تبلیغاتی، اطلاعیه، تبلیغات، ترویج، آموزش، پیشنهاد خرید، بازاریابی مستقیم یا وب سایت نیست، بلکه ترکیبی از تمامی این موارد است.
هر بازاریاب می تواند از هر یک از تاکتیک های گفته شده در بالا به تنهایی استفاده کند، ولی در چنین مواقعی نمی توان گفت که او کمپینی تبلیغاتی به راه انداخته است؛ او فقط از تاکتیکی موقتی، برای اصلاح بازار یا وضعیت کسب و کاری موقتی استفاده کرده است. در مقابل، کمپین تبلیغاتی، سیستم برنامه ریزی شده ای از ارتباطات است که برای ایجاد تغییراتی پایدار و بلندمدت در هویت یک برند، یک نگرش یا رفتار طراحی شده است.
وقتی برای ایجاد تاثیر در بازار تلاش می کنید، هرگز تاثیری را که کمپین تبلیغاتی بر تیم فروش داخلی و کارکنان شما می گذارد، فراموش نکنید. هر کمپین تبلیغاتی و ارتباطات آن باید حول منبع واحدی از حقیقت ایجاد شده باشد که اهداف، راهبردها، مرور کلی تاکتیک ها و مفروضات را به طور خلاصه بیان می کند. اینها مواردی هستند که موجب می شوند تا رویکردهای بازاریابی یکپارچه، به صورت داخلی و همچنین با کمک شرکای کانال های توزیع (channel partners) انجام شوند. کمپینی تبلیغاتی که ارتباط مناسبی با مخاطب برقرار کرده باشد، برای به کار بستن مستقیم و غیرمستقیم کانال، حیاتی است و موجب شفافیت نقش ها و مسئولیت های فروش و بازاریابی می شود.
با درنظر گرفتن بخش های فراوان تأثیرگذار در یک کمپین مانند افراد و وظایف درگیر با موضوع و سرمایه گذاری های بزرگ در معرض خطر، برخورداری از ساختاری یکپارچه برای کمپین های تبلیغاتی اهمیت زیادی دارد و این به معنی داشتن چیزی بیش از صرفا چک لیستی از تاکتیک هاست. در کمپین تبلیغاتی باید منابع مورد نیاز، شرکت کنندگان درگیر در آن و پیام هایی که به بازار منتقل می شوند، تعریف شوند و کمپین باید در جهت به جنب و جوش انداختن سازمان، حول تلاشی واحد برای ایجاد تاثیری مثبت در شرکت، حرکت کند.
بنابراین هر کمپین تبلیغاتی برای رسیدن به سطح مورد نیاز هماهنگی و تاثیرگذاری، به چه مولفه هایی نیاز دارد؟ این پرسش موجب می شود بر تعداد انگشت شماری از موضوعات کلیدی، تمرکز کنیم.
– آشکار کردن محصول و خدمات: پوشش اطلاعاتی
– توجه به اشخاص: تقاضا و جذب مخاطب هدفمند
– انتقال پیام از طریق نوشتن: توانایی فروش
– در توافق بودن: ارتباطات داخلی و آموزش
– به دست آوردن حق پیشنهاد: پیشنهادهای تجاری
– جذب مشتری ها: ترویج های مشتری.
۱- آشکار کردن محصول و خدمات: پوشش اطلاعاتی
فرض کنید که خدمات یا محصولاتی عالی دارید که کسی اطلاعی از آنها ندارد. در این حالت چه کاری انجام می دهید؟ احتمالا اطلاعیه هایی می نویسید و در روزنامه ها، مجلات، شبکه های تلویزیونی و رادیویی تبلیغ می کنید. چه کارهای دیگری انجام می دهید؟ شاید از تبلیغات اینترنتی استفاده کنید، وبلاگی راه اندازی کنید، پادکست ضبط کنید، وبینار برگزار کنید و از بهینه سازی برای موتورهای جست وجو (برای افزایش بازدیدکنندگان سایت و مخاطبان خود) استفاده کنید. به علاوه می توانید در رسانه های اجتماعی مانند فیس بوک، توییتر و … نیز حضور داشته باشید و دنبال کنندگانی برای خود جمع آوری کنید. با انجام این کارها برند شما مطرح می شود و به شهرت می رسد.
با فرض در دسترس بودن منابع لازم (نیروی انسانی، تخصص و بودجه) ممکن است که برای رساندن پیام خود، تنها از تعدادی از این تاکتیک های بازاریابی استفاده کنید. ممکن است از رادیو و تلویزیون استفاده کنید و به سراغ فیس بوک یا توییتر نروید یا از تبلیغات اینترنتی استفاده کنید و بهینه سازی برای موتورهای جست وجو (SEO) را از قلم بیندازید. حتی اگر از چند مورد از این ابزارهای بازاریابی استفاده کنید، چگونه می خواهید آنها را طوری با هم تلفیق کنید که به درستی با هم کار کنند و اثربخشی کمپین تبلیغاتی شما را افزایش دهند؟ چگونه می خواهید از میان این تاکتیک های گوناگون، پیام خود را به مخاطبان تان برسانید؟ استراتژی بازاریابی بلندمدت شما چیست؟ کدام تاکتیک ها برای مخاطبان هدف شما، بیشترین کارایی را دارند؟
آیا بهینه سازی عملکرد وب سایت، بخشی از اقدامات لازم برای کمپین تبلیغاتی شما به شمار می رود؟
در اواخر دهه ۱۹۹۰، وب سایت ها منبع اصلی اطلاعات برای مشتریان بودند. ولی امروزه، مصرف کنندگان از طریق یوتیوب، فیس بوک، توییتر، اپلیکیشن های تلفن همراه، گفت وگو های آنلاین و… با برندها تعامل دارند. بهینه سازی عملکر وب سایت (WPO) مرزی است که هنر و علم را در تلاش برای دیده شدن در دنیای مجازی، به هم پیوند می دهد. WPO گام بعدی در روند تکاملی بهینه سازی برای موتورهای جست وجو است که دیگر برای داشتن پوشش موثر در فضای دیجیتال امروز، کافی نیست.
رویکرد شما باید بر مبنای سئو و گسترش برند در سایر حوزه های آنلاین (یعنی جایی که در آن مشتری به دنبال شما می گردد) استوار شده باشد. اگر جایگاه سازی برند خود را با استفاده از تاکتیک های دیجیتالی (تبلیغات از طریق جست وجو (search advertising)، رسانه های اجتماعی، مدیریت شهرت (reputation management) ، بازاریابی محتوا (content marketing) و روابط عمومی انجام دهید، جایگاه سازمان خود را به صورتی تثبیت خواهید کرد که به مردم امکان می دهد در هر زمان و مکانی که در حال جست وجو هستند، شما را بیابند.
WPO برای هر کاری که به صورت آنلاین انجام می دهید، اثری فزاینده ایجاد می کند.
حتما نتایج به دست آمده را بسنجید
چرا بسیاری از تلاش های بازاریابی با شکست مواجه می شوند؟ مسلما دلیل آن این نیست که تابلوی تبلیغاتی یا آگهی تلویزیونی ساخته شده، به اندازه کافی خلاقانه نیست یا وب سایت شما گیرایی کافی را ندارد، بلکه بسیاری از تلاش ها به این دلیل با شکست می شوند که فاقد تفکری ساختارمند در مورد اهداف واقعی کمپین تبلیغاتی و مجموعه ای از معیارهای سنجش عینی و بی طرفانه، برای شناسایی موفقیت یا شکست هستند.
با اجرای هر تاکتیک، باید چارچوبی تحلیلی را برای ارزیابی تلاش های بازاریابی خود ایجاد کنید. اهداف کسب و کار باید به اهداف کمپین تبلیغاتی ترجمه شوند و معیارهای سنجش دارای اهمیت، شناسایی شوند و اهدافی قابل سنجش برای اندازه گیری اثربخشی کلی کمپین تبلیغاتی تعیین شود. با اندازه گیری و سنجش دقیق و درست تلاش های بازاریابی، به سرعت متوجه می شوید که آیا کمپین تبلیغاتی شما موفق و موثر بوده است یا خیر.
۲- توجه به اشخاص: تقاضا و جذب مخاطب هدفمند
ممکن است بهترین کمپین های بازاریابی (کمپین هایی که شامل ترکیبی از تکنیک های رسانه ای سنتی و جدید هستند)، تنها تفاوت اندکی برای کسب و کار شما ایجاد کنند. شما باید به اشخاص توجه کنید و این کار، نیازمند بینش است. از اطلاعات مربوط به مشتریان فعلی خود برای ایجاد پروفایل های مشتریان بالقوه خود (که احتمال زیادی وجود دارد که از محصولات یا خدمات شما خرید کنند) استفاده کنید.
آیا بیش از۲۰ درصد از مشتریان شما، در محدوده افرادی با درآمد پایین قرار می گیرند؟ آیا چالش کسب و کاری مشترکی داشته اند که باعث خرید آنها از شما شده است؟ آیا فرآیند تصمیم گیری، شامل کاربران و افراد تاثیرگذار است، یا تماس هایی از بخش های گوناگون؟ بهترین روش بیش بینی رفتارهای آینده، توجه به رفتارهای گذشته و تحلیل رفتار مشتریان فعلی شماست. از این طریق می توانید بفهمید که آنها به چه دلیلی شما را انتخاب کرده اند و این گونه، اطلاعات زیادی را در مورد علایق و نیازهای بهترین مشتریان بالقوه خود و رویکرد موثر برای جذب آنها، به دست می آورید.
این رویکرد می تواند شامل ایمیل، بازاریابی مستقیم، خبرنامه یا اطلاعاتی در مورد رویدادها باشد، ولی احتمالا همه این موارد را شامل نمی شود، مانند روش های ارسال پیام (messaging) و پیشنهاد محصول (offer). در اینجا نیز تجزیه وتحلیل کمک می کند تا تعیین کنیم کدام کانال بازاریابی به شکلی موثرتر موجب جذب مشتری هدف بالقوه شما می شود.
پس از تجزیه وتحلیل برای شناسایی و جذب موثر مشتری هدف بالقوه، اطمینان یابید که تیم فروش شما از آمادگی لازم برخوردار است. هرگز به آنها نگویید چگونه کارشان را انجام دهند، در عوض انجام آن را برای آنها ساده تر کنید.
آنها را به متن فروش(sales script)، برنامه های ارتباط با مشتری یا دستورالعمل هایی در مورد استفاده از ترفیع ها یا پیشنهادات ویژه، مجهز کنید. دانشی که از مشتریان فعلی خود دارید، کاتالیزوری برای تبدیل بازدیدکنندگان وب سایت و تبلیغات به خریداران بالقوه به شمار می رود.
اجازه بدهید اتوماسیون بازاریابی( marketing automation )کارها را انجام دهد
در بازار امروز، تغییر عمده ای در فرآیند فروش ایجاد شده است. امروزه مشتریان به بخشی از معادله تبدیل شده اند (با جست وجو برای اطلاعات محصول، پیش از تصمیم گیری در مورد خرید). گوگل این پدیده را با عنوان «لحظه صفر حقیقت» (ZMOT) توصیف می کند که در آن، بازاریابی و اطلاعات مورد نیاز برای مشتری را با یکدیگر تلاقی می کنند. اکنون شرکت ها باید تمام تلاش خود را به کار بگیرند تا وقتی مصرف کنندگان به لحظه صفر حقیقت خود می رسند، با اطلاع رسانی به آنها کمک کرده و آنها را به سمت خرید هدایت کنند.
اتوماسیونِ lead nurturing (آماده و متقاعد کردن مشتری بالقوه برای تبدیل شدن به مشتری بالفعل) نیازمند ربته بندی یا امتیازدهی براساس معیارهای خاص (lead scoring)، محتوای ارزشمند و پیام رسانی پویاست و همه اینها براساس رفتار و شخصیت مشتری هدایت می شوند.
رویکردی ارزشمند برای lead nurturing و ایجاد ارتباط با آنها، توسعه چارچوب ارتباطی بازاریابی رابطه مند (relationship marketing) است که شامل سه مولفه اصلی می شود.
– تقسیم بندی مشتری (Customer segmentation) به شناسایی و پالایش مجموعه بزرگ مشتریان بالقوه و مشتریان فعلی شما کمک می کند. پس از تقسیم بندی مشتری می توانید با استفاده از مجموعه داده ها، اطلاعات جمعیت شناختی، اطلاعات مربوط به وضعیت اجتماعی، سبک زندگی و خواسته های مصرف کنندگان (psychographics) و داده های سازمانی متعدد و گوناگون موجود، آنها را به گروه های کوچک تر و شخصی تر دسته بندی کنید.
– استراتژی پیام رسانی (messaging strategy) نشان می دهد که یک پیام چگونه بر مشتریان بالقوه تاثیر می گذارد. این مولفه، تعداد دفعات و فواصل میان صحبت کردن با این گروه ها را نیز مشخص می کند.
– کانال های ارسال پیام موثرترین تاکتیک ها را برای ارسال پیام های شخصی شده ما به گروه های مشتریان، نشان می دهند.
این چارچوب، فرآیندی تکرارشونده است که شامل آزمایش، تحلیل و بهینه سازی مداوم تمام این مولفه هاست. یافته ها و بینش ها مجددا در مولفه های اصلی این چارچوب درنظر گرفته می شوند تا تلاش های بازاریابی موفق تری ایجاد کنند.
۳- انتقال پیام از طریق نوشتن: توانایی فروش
تهیه اوراق سفید (white papers)، تفهیم نامه ها (briefs)، ارائه ها (presentation)، مطالعات موردی، کاتالوگ محصولات، سی دی ها، دی وی دی ها و سایر رسانه های الکترونیکی که به صورت هوشمندانه ای برای مشتریان نوشته و طراحی شده اند، می توانند بر تصمیم گیری آنها در مورد محصول یا خدمات تاثیر بگذارند، البته نباید تیم فروش خود را فراموش کنید.
ارتباطات داخلی، ارزش پیشنهادی (value proposition)، به دست آوردن و تثبیت جایگاهی مناسب در بازار فروش (positioning)، معرفی ۳۰ ثانیه ای (elevator pitch) و مواردی از این دست، ابزارهایی هستند که می توانند به تیم فروش، در دستیابی به هدف خود کمک کنند. شما باید ارتباطات داخلی و خارجی را به صورت نسخه های چاپی و با فرمت های الکترونیکی یا آنلاین منتشر کنید.
برای اطمینان از دستیابی به هدف تبدیل مخاطبان داخلی به مشتریان نهایی، از بازاریابی حلقه بسته (Closed Loop Marketing) استفاده کنید
بازاریابی حلقه بسته (CLM) استراتژی توانمندسازی فروشی (sales enablement strategy) است که به شکل موثری، نتایج کمپین های بازاریابی را از طریقپاسخ های مشتریان هدف شما می سنجد. این استراتژی، اساسا «حلقه ای» میان کمپین تبلیغاتی شما و قدرت بیان تیم فروش ایجاد می کند.
وقتی نیروی فروش، بازخورد مشتری را در مورد ارتباطات بازاریابی ارائه می دهد، شما می توانید آن را تحلیل و از این تحلیل برای تعدیل و اصلاح رویکرد خود برای دستیابی به نتایجی بهتر در فروش بعدی استفاده کنید. آنچه در طول مکالمات با مشتریان بالقوه در سراسر چرخه فروش یاد می گیرید، دارایی ارزشمندی است که تیم بازاریابی می تواند در زمان توسعه و بهبود دادن ارتباطات بازاریابی آتی از آن استفاده کند.
بازاریابی حلقه بسته مزایای فراوانی دارد و معمولا از طریق روشی مبتنی بر تلفن همراه یا تبلت ارائه می شود و برای نیروی میدانی فروش (field sales force)، انعطاف پذیری و مقیاس پذیری لازم را برای ارزیابی بازخورد مشتری نسبت به محتوای بازاریابی، فراهم می کند.
به علاوه بازاریابی حلقه بسته کمپین های بازاریابی را قادر می سازد مشتریان مناسب بیشتری را جذب کنند. همچنین، با مدیریت ارتباط با مشتری (CRM) در شرکت شما ادغام می شود و به روزرسانی بیشتر محتوا، تقسیم بندی بهتر و کاهش هزینه های سازمانی و چاپ و تولید محتوا را امکان پذیر می کند.
۴- در توافق بودن: ارتباطات داخلی و آموزش
این مسئله که تیم فروش و سایر تیم های داخلی شرکت، باید در یک کمپین تبلیغاتی با یک صدا صحبت کنند، از اهمیت بالایی برخوردار است. مخاطبان هدف چه کسانی هستند؟ چگونه باید برای محصول یا خدمات شما بازاریابی کرد؟ چه موادی در دسترس است؟ شاید این مسئله ساده به نظر برسد، ولی در زمان برنامه ریزی کمپین تبلیغاتی، افراد همیشه با یکدیگر همفکر و موافق نیستند. حال این مسئله مطرح می شود که چگونه می توانید این مشکل را حل کنید؟
با ایجاد کارگاه های آموزشی، وبینارها، پادکست ها و امتحانات آنلاین. شما باید دانش تیم خود را مورد سنجش قرار دهید. برای نمونه، پس از برگزاری دوره آموزشی آنلاین، برای سنجش میزان اطلاعاتی که اعضای تیم فروش کسب کرده اند، از آزمون آنلاین استفاده کنید و آستانه ای برای آن در نظر بگیرید. مثلا کسانی را که به ۸۰ درصد از پرسش ها درست پاسخ داده اند، برای شرکت در کمپین تبلیغاتی بپذیرید.
البته شما باید از مسئولیت ها و حجم کاری تیم فروش خود نیز آگاه باشید و رویکردتان را متعادل کنید. کمپین تبلیغاتی را ساده نگه دارید تا به سرعت و راحتی قابل فهم باشد (هم برای تیم فروش و هم برای مشتریان). اگر فکر می کنید که کمپین جدید نیازمند آموزش های گسترده فروش است، احتمالا آن را بیش از حد پیچیده کرده اید.
چگونه متوجه می شوید که آیا با مخاطبان داخلی و گروه های شریک کانال های توزیع (channel partner teams) خود ارتباط برقرار کرده اید؟
شما می توانید زمان زیادی را صرف برقراری ارتباط با کارکنان خود کنید، ولی چگونه متوجه می شوید که آیا تلاش های شما نتیجه ای داشته است یا خیر؟ چگونه متوجه می شوید که چه زمانی، یکی از کارکنان شما در کمپین تبلیغاتی درگیر شده است؟ به این منظور شما باید فرآیند ارزیابی را اجرا کنید و اثربخشی ارتباطات داخلی را بسنجید. با اینکه اهداف تجاری ویژه هر سازمان تعیین می کند که کدام جنبه های ارتباطات داخلی باید سنجیده شود، اما بعضی از موارد مهم این سنجش شامل سنجش ادراک مخاطبان، تغییر در رفتار و بازگشت سرمایه هستند.
پرسش دیگری که مطرح می شود این است که چه زمانی باید این سنجش را انجام دهید؟ نخست باید بررسی های دقیق سالانه را انجام دهید. این بررسی های مهم، یکی از ساده ترین روش های اطلاع یافتن از بینش کارکنان است. شما باید علاوه بر بررسی های سالانه، قبل از آغاز ارتباطات یا کمپین تبلیغاتی و بلافاصله پس از آن نیز اندازه گیری ها و سنجش ها را انجام دهید. اندازه گیری پیش از شروع، پایه و مبنای مقایسه را تعیین می کند، اندازه گیری پس از کمپین تاثیرات ایجاد شده را نشان می دهد و اندازه گیری در فواصل معین نیز برای درک تاثیر بلندمدت ارتباطات داخلی اهمیت زیادی دارد. سنجش های منظم و مداوم کمک می کند نگرش های همیشه در حال تحول کارکنان را به دقت بررسی کرده و معیارهای همراه آنها را با شاخص های عملکرد کلیدی شناسایی شده، مقایسه کنید.
۵- به دست آوردن حق پیشنهاد: پیشنهادهای تجاری
بهترین بازاریابان، ظاهر و باطن محصولات و خدمات خود را می دانند و می توانند فهرستی از ویژگی ها و مزیت های آنها را به سرعت نام ببرند، مقایسه هایی دو به دو با پیشنهادات رقبا انجام دهند و قیمت گذاری و ترفیع ها را بهتر از هر کس دیگری با دقت توضیح دهند. ولی اگر شما به محصول نزدیک تر باشید ممکن است فکر کنید که محصول یا خدمات شما حتما به فروش می رسد و تبلیغات منجر به تقاضا و خرید توسط مشتری می شود. ولی باید بگوییم که فراموش کرده اید که ممکن است مخاطبان هدف، اطلاعات کمی در مورد محصول یا خدمات شما داشته باشند. شما نباید صرفا پیشنهاد مناسب را به مخاطب هدفش ارائه دهید، علاوه بر آن باید آن پیشنهاد را به طور موثری به بازار منتقل کنید و انجام این کار می تواند چالشی دشوار باشد.
مسئله ای که اغلب نادیده گرفته می شود، این است که پیشنهاد تجاری، چیزی است که در کمپین تبلیغاتی بیان می کنید. پیشنهاد تجاری، گروهی از اصطلاحات است که می تواند شامل ترکیبی از محصولات، خدمات، بسته بندی، کانال های توزیع و قیمت گذاری متناسب با نیازهای مخاطبان هدف (جایگزینی با محصول یا خدمات یک رقیب تجاری، جذب مشتری جدید از سمت رقیب، فروش جانبی (cross-sell) ) باشد. پیشنهاد تجاری باید روشن، موجز و قانع کننده باشد. پیشنهاد تجاری موفق، کسب و کار جدیدی را به ارمغان می آورد و آن را حفظ می کند و بازگشت کالا از مشتریان ناراضی را به حداقل می رساند.
حدس نزنید و برای تعیین پیشنهاد مناسب، از تجزیه و تحلیل های پیش بینی کننده استفاده کنید
غریزه شما به تنهایی برای اتخاذ تصمیمات فروش و بازاریابی مناسب و مسئولانه کافی نیست. سازمان ها باید تصمیمات تجاری بهتر را براساس داده های عینی و حقایق اتخاذ کنند. بعضی به این داده ها، داده های بزرگ (Big Data) می گویند، ولی ما به آن، تجزیه وتحلیل پیشگویانه می گوییم، یعنی فرآیندی فعال که به سازمان کمک می کند هوشمندتر و سریع تر باشد. در زمان تعیین راهکار نهایی برای فروش، به جای واکنشی بودن یا تکیه بر تجربیات گذشته، برای کمک به تجزیه و تحلیل و مجسم کردن طیف وسیعی از داده ها برای فراهم کردن مدارک و دلایل قابل سنجش در مورد چگونگی شروع کمپین تبلیغاتی، قبل انجام هر گونه اقدامی از تجزیه وتحلیل های پیشگویانه استفاده کنید. این بینش می تواند موجب بهبود فرآیند ایجاد ترفیع ها، کاهش ریسک و افزایش فروش شود.
۶- جذب مشتری ها: ترفیع های مشتری
فرض کنید که محصول فوق العاده ای دارید. کمپین تبلیغاتی خود را شروع می کنید و فعالیت های جذب مخاطب هدف نیز انجام می شود و تیم فروش آماده شروع کار است. ولی شما در پایان، بازاریابی خود را براساس خلاقیت به کار رفته در تبلیغات نمی سنجید بلکه آن را براساس حجم فروش ارزیابی می کنید. پس چگونه مشتریان را به خود جذب می کنید؟ از طریق مسابقه (contest)، تخفیف یا پیشنهادهای دارای زمان محدود ( Limited-time offers)؟ چنین ترفیع هایی می توانند بر قیمت، زمان یا توزیع کالا یا خدماتی که ارائه می دهید تاثیر بگذارند. برای نمونه، ترفیع های قیمت گذاری می تواند شامل ارائه کوپن، بازپرداخت پول به مشتری (rebate)، تخفیف های ناشی از فروش دسته ای از کالاها (bundled discount)، پیشنهادهای یکی بخر یکی ببر یا سایر وسوسه های هوشمندانه ای باشد که بر قیمت خرده فروشی معمول یک پیشنهاد تجاری تاثیر می گذارند.
مسابقات نیز می توانند موثر باشند، ولی معمولا پیچیده تر از ترویج های مستقیم یا مشوق ها هستند. شما باید علاوه بر بیان واضح و اجرای قواعد مسابقه (و البته اطمینان یافتن از اینکه قانونی هستند)، نتایج درست و دقیق
آن را پیگیری و گزارش کنید، زیرا شرکت کنندگان مسابقه نیز (حداقل به اندازه شما) نتایج را به دقت مورد بررسی قرار خواهند داد. تقریبا همیشه علاقه مشتریان بالقوه افت می کند، زیرا در مسابقات مانند ترفیع های استاندارد از
مزیتی تضمین شده برخوردار نمی شوند. شما باید از خود بپرسید آیا نتایج پیش بینی شده مسابقه از دردسرهای اجرایی برگزاری آن اهمیت بیشتری دارند؟ چگونه می توانید اطمینان یابید که مشتری از ترویج های شما مطلع می شود و مهم تر از همه، چگونه می توانید پیش بینی کنید که چه رخ خواهد داد؟
نتیجه گیری
ایجاد کمپین تبلیغاتی، فرآیندی ساختار یافته، منظم و دارای موارد قابل ارائه مشخص، نقاط عطف، ورودی های کلیدی و مشارکت تیم های چند عملکردی (cross-functional) است. فرآیند کمپین تبلیغاتی باید از رویکردی منسجم و عملگرا برخوردار باشد تا بتوانیم از دست یافتن به رشد بالای درآمدی که پیوندهای مستقیمی با استراتژی و اهداف شرکت دارد، اطمینان یابیم. کمپین های تبلیغاتی موفق، باید از تمام عناصر لازم برای هر کمپین تبلیغاتی برخوردار باشند.
– پوشش اطلاعاتی: برای اعلام کمپین تبلیغاتی؛
– ایجاد تقاضا: برای داشتن فروش؛
– نوشته ها و تصاویر مکمل: برای توضیح محصول یا خدمات؛
– آموزش: برای بهبود اثربخشی کانال فروش؛
– پیشنهاد تجاری: که برای مخاطبان هدف واضح باشد؛
– ترفیع ها و مشوق ها: که رفتار داخلی و خارجی برای فروش و خرید را تحریک می کند.
وقتی صحبت از کمپین تبلیغاتی باشد، میزان بودجه اهمیتی ندارد، به ویژه با ظهور تاکتیک های بازاریابی آنلاین و رسانه های اجتماعی. اهمیتی ندارد که بودجه شما چقدر زیاد یا کم باشد. در واقع هرچه بودجه کمتر باشد، کمپین تبلیغاتی نیز پرشورتر و سرزنده تر خواهد بود. بازاریابان اندکی هستند که استطاعت مالی هدر دادن پول را دارند.