دونالد ترامپ، بحران اقتصادی یونان، فساد در فیفا و خرید کمپانی فاکس توسط دیزنی چه وجه اشتراکی دارند؟
چیزی پیدا نمیکنید؟ همه اینها سالها قبل در سریال کارتونی سپمپسونها پیشبینی شده بودند. پیش از آن که کسی حتی فکرش را هم بکند.
این که چنین کاری به خاطر تیزهوشی نویسندگان آن است یا از روی شانس و تصادف معلوم نیست اما نمیتوان انکار کرد که این سریال به چنین پیشبینیهایی عادت دارد.
چند نمونه از این پیشبینیها را بخوانید:
خودروی هوورکار
اول با چیزهایی که باورشان راحت است آغاز میکنیم.
در اپیزودی از این مجموعه در سال ۱۹۹۲ با تصویری از ۴۰ سال بعد یعنی سال ۲۰۳۲ به پایان میرسد.
در آن، یک خودروی هوورکار از کنار هومر و بارت (پسر و پدر خانواده سیمپسونها) در حین ورود به سینما رد میشود. فکر میکنید چقدر طول کشید تا این امر به واقعیت تبدیل شود؟
امسال چندین نمونه اولیه خودروهای پرنده به نمایش در آمدهاند که یکی از آنها از حمایت لری پیج، موسس گوگل برخوردار است.
دنیای دیوانه دیوانه
در اپیزودی از این مجموعه که سال ۱۹۹۵ پخش شد، برای نخستین بار داستان به کل در آینده اتفاق میافتاد. در تصویری که این اپیزود از دنیای سال ۲۰۱۰ (یعنی پانزده سال بعد) میداد، اشارههای فراوانی به تلفنهای تصویری، ساعتهای هوشمند، رواج آنتنهای ماهوارهای و ادامه فعالیت گروه موسیقی رولینگ استونز شده بود- پیشبینیهایی که همگی درست از آب درآمدند.
در این قسمت، که داستانش در بریتانیا میگذشت، همچنین به طنز پیشبینی شده بود که روی ساعت بیگبن یک صفحه نمایش دیجیتالی قرار خواهد گرفت.
البته چنین چیزی ههنوز برای بیگبن اتفاق نیفتاده اما بیگبن فعلا برای تعمیر و نوسازی تعطیل است و کسی خبر ندارد چه تعمیراتی قرار است روی آن انجام شود.
اشارههایی هم به روباتهای خدمتکار، درختهای سهبعدی و جنگ جهانی سوم هم شده که هنوز باید منتظر ماند.
ترامپ و فراتر از ترامپ
پنج فصل بعد سیمپسونها باز به آینده بر میگردند: سال ۲۰۳۰.
این اپیزود، “بارت در آینده”، که سال ۲۰۰۰ نمایش داده شد، به دلیل پیشبینی ریاست جمهوری دونالد ترامپ مشهور شده است.
لیزا سیمپسون که در این اپیزود به ریاستجمهوری آمریکا رسیده در جملهای که اکنون پس از پیروزی دونالد ترامپ در انتخابات آمریکا شهرت فراوانی یافته است، به بیپولی و ورشکستگی آمریکا پس از ریاستجمهوری ترامپ اشاره کرد.
در این سریال کارتونی همچنین پیشبینیهای دیگری هم شده است که هنوز تحقق نیافتهاند از جمله رواج و محبوبیت یافتن خوراکیهای واقعیت مجازی، و سلاح اشعهای که اخبار را مستقیم به مغز مخابره میکند.
شاید بگویید چنین چیزهایی اتفاق نمیافتند، اما مگر در باره آقای ترامپ هم نمیگفتند رئیسجمهوری آمریکا نمیشود؟