تأثیرات تبلیغ نویسی بر فروش

1276

مهارت تبلیغ نویسی که در انگلیسی به آن copywriting می گویند، مهارت و هنری است که می تواند با استفاده درست و خلاقانه از کلمات، کاربر و بازدیدکننده را به انجام یک اقدام دعوت کند.بارها برای همه ما اتفاق افتاده که با دیدن یا خواندن متن تبلیغاتی یک محصول انگیزه خرید در ما بالا رفته است و شاید هم آن محصول را خریده باشیم.

 

خیلی اوقات هم باوجود اینکه قصد خرید داشته‌ایم، از دیدن و خواندن صفحه آن محصول یا متن تبلیغاتی درباره آن ریسک نکرده و خریدی انجام نداده‌ایم. چرا؟ چه اتفاقی می‌افتد؟ مگر نه قصد خرید داشتیم پس چه شد؟ یا اینکه اصلاً قصد خرید نداشتیم و فقط می‌خواستیم اطلاعاتی درباره آن کالا یا محصول به دست بیاوریم پس چه اتفاقی در ما می‌افتد که خرید می‌کنیم؟

 

یکی از مهارت‌های مهم علم بازاریابی، هنر تبلیغ نویسی است. تبلیغ نویسی در این زمان به یک تخصص و شغل پردرآمد تبدیل‌شده است. زیرا شخصی که این توانائی و تخصص را داشته باشد با کلمات می‌تواند اعجاز کند و متونی را برای یک محصول بنویسد، که برای خود یا دیگران، فروش بسیار زیادی را ایجاد کند.

 

چرا به این تخصص مهارت یا هنر می‌گویم؟ مهارت به این دلیل که یک تخصص آموختنی است و هرچه بیشتر فرد در آن تجربه کسب کند ماهرتر می‌شود. و چرا هنر؟ زیرا هنر از احساسات عمیق و زیبای یک هنرمند بروز می‌کند، در هنر تبلیغ نویسی غیرازاینکه باید تکنیک ها را رعایت کرد، فرد باید خلاقیت و زیبایی نگارش داشته باشد، به دلیل اینکه در وب یا هرجایی دیگر متنی که نوشته می‌شود این‌قدر باید ماهرانه نگارش شود که اعتماد مشتری را جلب کند و ترس او را از خرید از بین ببرد و اقدام انجام شود.

 

یکی از مشکلاتی که در خیلی از سایت‌های ایرانی دیده‌ام این است که به طراحی و زیبایی سایت بسیار اهمیت می‌دهند ولی به صفحه محصول که یکی از اصلی‌ترین پایه‌های تصمیم مشتری برای خرید است، نمی‌پردازند. یک نکته مهم به شما بگویم و آن این است که خریداران آنلاین تنها از روی یک مورد تصمیم به خرید می‌گیرند، و آن صفحه محصول است. هرچقدر صفحه محصول بر اساس مهارت تبلیغ نویسی گویا و حرفه‌ای باشد، منجر به فروش بیشتر آن محصول خواهد شد.

 

شاید برای شما سؤال ایجاد شود که صفحه محصول چیست؟ صفحه محصول صفحه‌ای است که در آن بازدیدکنندگان و کاربران، اطلاعات خاص یک تک‌محصول را در آن می‌خوانند و این یعنی این صفحه فقط مربوط به یک محصول است و صفحه فروشگاه که همه محصولات را به نمایش می‌گذارد منظور نیست.

 

در هنر تبلیغ نویسی با استفاده از تکنیک‌هایی خاص جملاتی درباره محصول بیان می‌شود که حس اعتماد و اطمینان مشتری را بالا می‌برد و او را به خرید دعوت می‌کند. تبلیغ نویسی فقط برای توضیح صفحه محصولات آنلاین استفاده نمی‌شود؛ بلکه از این مهارت می‌توان در تبلیغات روزنامه‌ها و مجلات، بازاریابی با فکس یا نوشتن متون تبلیغاتی در رسانه‌ها و غیره استفاده کرد.

 

به‌عنوان نمونه در مهارت تبلیغ نویسی، نوشتن یک عنوان خوب بسیار مهم و حیاتی است. اگر برای نگارش یک متن تبلیغاتی چند ساعت زمان می‌گذارید باید دوسوم آن را صرف انتخاب عنوان کنید. سخت‌ترین قسمت نوشتن متن تبلیغاتی، خلق یک عنوان جذاب و تأثیرگذار است. زیرابه قول آلبرت لاسکر، (پدر تبلیغات مدرن) عنوان، ۹۰ درصد تأثیر یک آگهی محسوب می‌شود.

 

کپی‌رایتینگ (copywriting) نباید با حق‌کپی (copyright) اشتباه گرفته شود. در حق کپی یک فرد یا شرکت حق قانونی تولید مجدد، انتشار، فروش، یا توزیع اثر خاصی را دارد. کپی‌رایتینگ یا تبلیغ‌نویسی چندان هم از طراحی وب‌سایت مجزا نیست. بنابراین، اگر فردی بخواهد طراحی خوبی داشته باشد، لازم است کمی هم درباره تبلیغ‌نویس و اصول آن بداند. و اگر بیشتر درباره کپی‌رایتینگ جست‌و‌جو شود، می‌توان آن را به عنوان سرویس اضافه به مشتری ارائه داد.

 

چرا طراحان وب‌سایت باید به تبلیغ‌ نویسی اهمیت دهند؟

پیش از این تبلیغ‌ نویسی را تعریف کرده‌ایم. اما در یک جمله آن را مرور می‌کنیم؛ تبلیغ‌ نویسی یا کپی رایتینگ نوشتن متونی است که افراد را ترغیب می‌کند یک کار خاص را انجام بدهند. ترغیب کردن افراد به کار خاصی که در کپی‌رایتینگ وجود دارد، مشابه کاریی است که یک طراح وب‌سایت خوب انجام می‌دهد. بدون در نظر گرفتن هدفتان که می‌تواند خرید یک محصول خاص، خواندن پست‌های بیشتر، یا هر چیز دیگری باشد؛ اگر طراحی سایتتان به گونه‌ای ترغیب کننده نباشد، چندان تاثیرگذار نخواهد بود.

 

کپی‌رایتینگ و طراحی سایت بر روی هم تاثیر می‌گذارند.

شخص دیوید اوگیلوی که پدر علم تبلیغات است، می‌تواند برای یک سایت تبلیغ خوبی بنویسد اما اگر در طراحی، آن متن با خط زرد فسفری بر روی پیش زمینه‌ی سبز فسفری اجرا شود، این متن هیچ موفقیتی نخواهد داشت.
برعکس آن نیز امکان پذیر است، بهترین طراحی نیز اگر تنها بگوید” این محصول خوب است. آن را بخرید” نمی تواند افراد را به خرید ترغیب کند. اگر طراحی سایت و تبلیغ‌ نویسی در راستای یکدیگر نباشند، مانع هم می‌شوند. امیدوارم از این مقاله استفاده لازم را نموده و متوجه شده باشید که به‌کارگیری مهارت تبلیغ نویسی در فروش محصولات چقدر لازم و حیاتی است.

این مطلب را به اشتراک بگذارید:

افزودن دیدگاه