اول تکلیفمان را با محتوا مشخص کنیم، هنوز هم هستند کسانی که محتوا را متن در نظر میگیرند در حالیکه محتوا متن، تصویر، فیلم، صوت و هر آنچیزی است که پیامی را میرساند و دارای مفهومی است.
تولید محتوا آنقدر زیاد شده و هر روز در برابر محتواهای متعددی قرار میگیریم که دیده شدن، خوانده شدن و توجه شدن دغدغۀ اساسی تولیدکنندگان محتواست.
احتمالا عجیب نیست اگر بگوییم رقابت این روزها بر سر توجه است، شرکتها برای چند دقیقه توجه بیشتر مخاطب کمپینهای مختفی بپا میکنند، روزنامهها ساختارشکنی میکنند و … . در این بین مجموعهها معمولا صدای محتوا را بالاتر میبرند و با محتواهایی سنگین فریاد میزنند تا سری بلند کنند و دیده شوند، کمپینهای مختلفی که هرازچندگاهی به پا میکنند، مخاطبین را درگیر میکنند، بدون هدفی واحد.
استراتژی محتوا قرار است بین این فریادها حبابهایی از سکوت و آرامش قرار دهد و از ترکیب این فریادها و سکوتها موسیقی زیبایی بنوازد که مخاطب پسندیده و همراه شود .
«کل هر چیزی، بیش از مجموع اجزای آن است.» ارسطو
این جمله کل ارزش استراتژی محتوا را توضیح میدهد. استراتژی محتوا صدها یا هزاران داستان بهم چسبیده نیست؛ بلکه یک داستان با تعداد زیادی سکانس است.
تنها راه برقراری یک ارتباط بلند مدت با مخاطب، تنوع بخشیدن به محتوا و اتصال کمپینها و قطعات بزرگتر با استفاده از قطعات کوچکتر است. شاید بد نباشد کمی از موسیقی کمک بگیریم.
موسیقی جریان محتوا
ماهرترین تولیدکنندگان محتوا در تاریخ موسیقیدانان کلاسیک هستند، استادان اثربخشی با «نجوا و فریاد». به یک قطعه موسیقی کلاسیک گوش کنید، به سرعت متوجه وجود بخشهایی آرام و به دنبال آن اوج گرفتنهای بزرگ خواهید شد. با شتابی متفاوت در بخشهای مختلف اثر و همراه با فراز و فرودهایی پیدرپی شما را به سفری لذتبخش دعوت میکنند.
مثلا اگر به امواج صوتی حاصل از یکی از قطعات ساخته موتزارت نگاهی بیندازیم متوجه بالا و پایینهای متعددی خواهیم شد که مخاطب را جذب کرده و بدون از دست دادن جذبه خود در عمل میتوان آنرا برای مدت طولانی بدون خستگی گوش کرد.
اگر فرض کنیم قرار بود این یک استراتژی محتوا باشد، نقاط اوج گرفتن موسیقی همان کمپینهای پرهیاهو و شلوغ هستند و نقاط فرود و پایین آمدن، محتوای روزمرهای که باعث پیوستگی جذاب آن کمپینها میشود.
نتیجه، یک ترکیب چسبنده است که به مخاطب اجازۀ لمس اجزا مختلف استراتژی محتوا را در قالب یک تجربه واحد میدهد.
سیدجواد موسوی / سجاد بهجتی
منبع: کانال تخصصی بازاریابان محتوایی